Bleer, skiftetøj og sovemuligheder

Her kan du finde oplysninger om bleer, sovemuligheder og hvad barnet skal have i sin garderobe.

Medbring gerne bleer til flere dage ad gangen

Hvis jeres barn bruger ble, skal I selv medbringe dem. I kan sagtens medbringe en pakke ad gangen. Tal eventuelt med personalet om, hvad der mest praktisk for jer.

Skiftetøj er vigtigt

At gå i Søndre Børnehus kan være et beskidt arbejde. Der skal males, leges med sand og mudder, kravles i kroge og meget mere, og i kampens hede bliver hensynet til tøjet ikke altid sat højest på listen, så sørg for, at jeres barn er klædt praktisk og bekvemt på, så han eller hun kan udfolde sig frit, og at der altid er skiftetøj i barnets garderobe.

Vi er ude, uanset om det regner eller solen skinner, så sørg for, at jeres barn har årstidsbestemt overtøj og fodtøj med, så det kan deltage i aktiviteterne med de andre børn.

Det er vigtigt, at der er et ekstra skiftetøj og fodtøj af alle slags i garderoben, og gerne rigeligt med undertøj og strømper.

I børnehaven kan det i perioder være brug for, at barnet har to sæt overtøj og et sæt regntøj, og evt. termotøj til de kolde dage.

Medbring også sutsko.

Husk at skrive navn i tøj, sko og støvler, så det er nemmere at finde, og ikke så let bliver forbyttet. En nem og billig måde er at skrive med en sort permanent tusch.

Snore i hætter og andre steder i tøjet er farligt og forbudt. Af sikkerhedshensyn fjerner vi snorene, hvis de sidder i.

Om søvn og hvile

Børn har individuelle sovevaner, men de har alle brug for at sove meget, da de bruger meget energi på at vokse og udvikle sig. Søvnen er en af de vigtigste grundsten for et sundt helbred og for at kunne klare alle de stimuli, som man udsættes for såvel fysisk, psykisk og socialt. Søvnen bruges til at opretholde balance i kroppen, og under søvnen får kroppen ro til at forny sin energi.

I Søndre Børnehus har alle børn i vuggestuen samt de yngste børn i børnehaven mulighed for at sove til middag. Vi har indendørs-madrasser og sengetøj i børnehaven.

Børnehavebørnene sover til middag fra kl. 12.30 til kl. 14.00. Børn i vuggestuen følger deres egen rytme og bliver puttet efter behov i deres egen barnevogn eller i en krybbe. Vi har dyner, puder m.m.

Tal med personalet om jeres barns behov.

Senest opdateret 03-08-2024