Bleer, skiftetøj og sovemuligheder

Her kan du finde oplysninger om bleer, sovemuligheder og hvad barnet skal have i sin garderobe.

Hold øje med, at barnet har bleer nok

Hvis barnet bruger ble, skal det medbringes hjemmefra. Bleer skal opbevares i barnets kasse på toilettet. Husk at fylde op hvis kassen er ved at være tom.

Det er fint at medbringe en hel pakke ad gangen med navn på.

Husk at tilpasse skiftetøj efter årstiden

Barnet skal altid have skiftetøj med til alle slags aktiviteter ude og inde samt fodtøj til udendørs brug og hjemmesko til indendørs brug. Dvs. at barnet skal have mindst et ekstra sæt tøj med liggende (strømper, undertøj, bluse og bukser), så det kan skifte, hvis det bliver nødvendigt. Derudover skal barnet altid have passende overtøj med.

Om vinteren skal der være vanter, ekstra vanter, hue, flyverdragt, regntøj, støvler og gummistøvler. Vi ser gerne, at man har to af hver, da vi er meget ude.

Om sommeren skal barnet have en solhat og en let T-shirt med til værn mod solen. I skal sørge for, at barnet er smurt med solcreme om morgenen. Vi sørger for at smøre igen ved middagstid.

Husk at have en let jakke eller fleecejakke med i foråret og efteråret, da vinterjakke kan være for varmt og ingen jakke kan være for koldt.

Vi arbejder med selvhjulpenhed, og vi vil derfor bede jer forældre om at hjælpe jeres børn med at holde orden i garderoben. I løbet af dagen hjælper de voksne i børnehuset børnene med løbende at der er styr på tøj og sko. Vi kalder det at lave WAOW i garderoben.

Vuggestuebørnene sover i krybber ude i en liggehal, så barnet skal have noget varmt og blødt tøj at sove i, der er tilpasset årstiden.

Hjælp jeres børn med at holde orden ved at sætte navnelapper i tøjet. Tøj uden navnelapper kan findes i glemmekassen i garderoben.

Søvn og hvile

I vuggestuen sover børnene uden for i barnevogne og i krybber i en liggehal.

Vi følger barnets behov for søvn, og vi er altid i dialog med forældrene omkring det enkelte barn. Barnet har ofte mere brug for søvn i børnehuset, hvor det er sammen med mange børn, og det er vigtigt, at barnet er udhvilet både først på dagen og om eftermiddagen.

Børnehavebørn, der har brug for et hvil midt på dagen, tilbydes at sove på stabelsenge på en af børnehavestuerne. 

Som udgangspunkt vækker vi ikke sovende børn.

Senest opdateret 21-03-2024