Årets gang

Vi har en række traditioner i løbet af året. De går mange år tilbage, og vi udvikler dem hele tiden.

Årshjulet

I Bispehøjens Børnegård har vi en vifte af traditioner, der går mange år tilbage, og som vi ser frem til år efter år. De sker i fællesskab på tværs af alder og stuer og involverer forældrene i større eller mindre grad. 

Februar:

I forbindelse med fastelavn er der kreative værksteder og aktiviteter, der sætter fokus på denne tradition. 

Marts:

 

April:

I forbindelse med påske er der kreative værksteder og aktiviteter, der sætter fokus på denne højtid. 

I løbet af april inviterer vi bedsteforældre til en hyggelig eftermiddag hvor vi planter blomster m.m. på legepladsen.

Maj:

 

Juni:

Sommerfest og afslutning for kommende skolebørn.

Juli:

Lukket i uge 29 og 30. De øvrige uger er vi fælles i hele huset og har forskellige aktiviteter og ture på tværs af alder og stue.

September:

En dag i september er der desuden ”sværtedag”. Det er en dag, hvor børn, forældre, søskende og personale mødes for sammen at få gjort noget godt for vores børnehus både inde og ude.

Oktober:

I løbet af oktober vil vi med skiftende emner arbejde med forskellige kulturelle udtryksformer. Det afsluttes med fernisering for alle forældre.

December:

I december har vi en klippe-klistre-dag med forældrene, hvor juletræet pyntes, og vi serverer kaffe og hjemmebagte småkager, som børnene har bagt. Den dag nyder vi også at se de ældste i børnehaven gå Lucia.

Senere på måneden kommer julemanden forbi, og vi danser om juletræet og synger julesange sammen med ham. Der bliver som regel også holdt en julefrokost på stuen, og hver dag er der besøg af nisser, der laver sjov og spas.

Senest opdateret 29-02-2024