Spring til indhold

Årets gang

Vi holder meget af vores traditioner, som omfatter fastelavn, påsketema, sommerfest med forestillinger, høsttema, lanternefest og juletema.

Årshjulet

Ud over en ugeplan med fastlagte aktiviteter, har vi også vores faste traditioner.

Fastelavn

Årets første tradition er fastelavn, hvor vi i perioden op til fastelavn har fortællinger, sange og kreativitet, som understøtter temaet. Vi slår katten af tønden, synger fastelavnssange og børnene er udklædt.

Påske

Den næste tradition er påske, hvor vi klipper påsketing, synger påskesange og triller æg. Vi holder påskefrokost i grupperne.

Sommerfest

Så kommer sommerfesten. I perioden op til er der stor aktivitet omkring det teaterstykke, som børnene opfører til sommerfesten. Vi øver sange og laver kostumer og kulisser. Ved selve festen inviterer vi bedsteforældre, som kommer og ser forestillingen og har madpakker med, som de spiser med børnebørnene. Næste dag er forældre og søskende inviteret til forestillingen og har medbragt aftensmad.

Høstfest

I august/september har vi høsttema, hvor vi går ud og finder materialer og spiselige ting i naturen, som vi bearbejder. Vi synger høstsange og leger høstlege. Til høstfesten har alle børn en lille kurv med, hvor der er grønt, frugt og blomster i. Børnene ser et lille høstspil, hvor alle de dejlige ting fra kurvene er lagt på et bord. Høstspillet handler om en prinsesse, der skal finde sig en prins. Vi forarbejder det, der er i kurvene og spiser en fin frokost tilberedt af de ting, som børnene har haft med.

Lanternefest

I oktober har vi lanternefest. Børnene laver små lygter og der bages småkager, og på selve dagen får vi besøg af Gammelnis og Tomte Tommeltot, som tager børnene med rundt i huset med tændte lanterner, synger lanternesang og ender under jorden, hvor alle børnene får sol-, måne- og stjernekager.

Jul

I december har vi juletema, hvor vi holder Lucia/nisse fest for forældre og søskende. Børnene går rundt og synger Lucia- og nissesange og vi hygger med lidt mundgodt.

Billeder fra nogle af årets traditionelle arrangementer

Fastelavn

Sommerfest

Høsttema

Høstspil

LanternefestFeedback

Sidst opdateret

14.12.2020

Ansvarlig redaktør

Heidi Gry Nielsen

Find Munkevængets Børnegård

Se Christina Krzyrosiak Hansens opslag på Instagram om hendes besøg i Munkevængets Børnegård