Dagtilbud Holbæk By Til dagtilbudholbaekby.holbaek.dk

Mad og madpakker

På Dragebakken får alle børn mad fra vores eget økologiske køkken

Dragebakken har forældrebetalt frokost-madordning gældende for alle børn i huset. Madordningen koster 620 kr. pr. måned i 11 måneder. Juli er betalingsfri. 

Vores mål er at vi gennem den daglige kost og dens sammensætning, styrker børnenes forudsætning for at tilegne sig læring og udvikle sig fysisk. Vi håber på, at vores kost og måltider vil være medvirkende til at udvikle sunde kostvaner og traditioner hos børnene, som de kan føre med sig videre i livet.

Økologiske og lokale råvarer

Vi tænker og arbejder med økologien, og bestræber os altid på at opnå højst muligt andel af økologiske råvarer, i forhold til de ressourcer vi har til rådighed. Vi indkøber ikke økologiske råvarer for enhver pris. Vi vælger hellere lokalt producerede råvarer frem for økologiske råvarer importeret fra udlandet. Vi har Guldmærket i økologi fra Ministeriet for fødevare, hvilket betyder, at 90 - 100% af maden er økologisk.

Vi har fuld kost og serverer følgende:

Morgenmad frem til kl. 7.45

Havregrød/ -gryn, tykmælk, mælk, te, hjemmebagt brød, rugdrys og evt. frugt eller hjemmelavet syltetøj

Formiddagsmad for vuggestuebørn (børnehavebørn tilbydes efter behov) kl. ca. 9.00

Hjemmebagt brød og evt. frugt eller grønt

Frokost kl. 11.00 (vuggestue ca.10.45)

Menuen varierer dagligt og skifter bl.a. mellem rugbrød og pålæg, suppe, gryde– og pastaretter, korngrød med frugtmos, fiske– og vegetarretter mv. Mælk til vuggestuebørn, vand til børnehavebørn

Eftermiddagsmad kl. 14.00

Hjemmebagt brød og frugt, pålæg eller grønt.

Menuen fremgår af madplaner, der findes på forældreintra (Børn i Holbæk)

Vi følger overordnet disse principper for kosten og råvarerne

  • Vi bruger primært økologiske eller lokale råvarer
  • Maden er altid hjemmelavet og frisk
  • Maden er varieret og giver nye smagsoplevelser
  • Vi anvender ingen blandingsprodukter
  • Vi følger Sundhedsstyrelsens anbefalinger for børn og småbørn

Måltidet

På Dragebakken har måltidet en social dimension, som børnene og medarbejderne selv er medskabere af, og det skal være en rar og hyggelig oplevelse for børnene at indtage maden.

Vi følger følgende principper for måltidet

  • Alle sidder ned, når vi spiser og der er (en vis grad af) bordskik.
  • Vi spiser på faste tidspunkter.  
  • Børnene er med til at dække bordet og rydde af bagefter.
  • Vi opfordrer børnene til at smage, og udfordrer deres vaner.
  • Vi respekterer, hvis børnene ikke vil smage, eller ikke kan spise op.
  • Børnene skal bede om at få skåle, fade eller drikkevarer, række tingene videre til hinanden, og selv øse op på tallerkenen.
  • Ingen går sultne fra bordet.

Img 3133

Øvrige forhold

Kødet

På Dragebakken tager vi hensyn til de børn, der følger en bestemt religiøs overbevisning. Det betyder i praksis, at alt vores oksekød er halalslagtet, og at vi tilbyder alternative retter til de børn, der ikke spiser svinekød, når dette bliver serveret.

Allergi

Hvis et barn har allergi, forsøger vi altid sammen med forældrene at tilpasse barnets mad efter dets behov. Husk at medbringe skriftlig besked fra egen læge, hvis dit barn har allergi.

 

 

Se Dragebakkens smiley



Feedback

Sidst opdateret

06.06.2017

Ansvarlig redaktør

Trine Pajesø