Dagtilbud Holbæk By Til dagtilbudholbaekby.holbaek.dk

Årets gang

Her kan du se et uddrag af et år i Bispehøjens Børnegård.

I Bispehøjens Børnegård har vi mange traditioner, som vi ser frem til år efter år

Huset har traditioner hen over året, som mere eller mindre involverer forældrene.

Nedenstående aktiviteter sker i fællesskab på tværs af alder og stuer.

Februar:

Fastelavn

Marts:

Kulturuge (se under traditioner) og opstart på teater

April:

Påske og teater. I dagene før påske er børnehuset lukket, men der er mulighed for at tilmelde barnet til fællespasning andet sted.

Maj:

Teater

Juni:

Teater og sommerfest (se under traditioner). Afslutning for kommende skolebørn.

Juli:

Lukket i uge 29 og 30. De øvrige uger er vi fælles i hele huset og har forskellige aktiviteter og ture på tværs af alder og stue.

September:

Sværtedag med forældre og OL-uge (se under traditioner)

Oktober:

Bedsteforældredag (se under traditioner)

December:

Julehygge hvor der er juleklip med forældre og besøg af julemanden (se under traditioner).  I mellem jul og nytår er børnehuset lukket, men der er mulighed for at tilmelde barnet til fællespasning andet sted.

Huset har flere traditioner, som går mange år tilbage, og som der fortsat udvikles på

I slutningen af februar har vi særligt fokus på de mange kulturelle baggrunde vi har. Det afsluttes med en fælles kulturfest den første fredag i marts. Den dag er der en markedsplads med boder, der hver i sær repræsenterer de mange forskellige lande, som vi tilsammen repræsenterer.

I forbindelse med fastelavn og påske er der kreative værksteder og aktiviteter, der sætter fokus på de højtider.

Henover foråret arbejdes der med vores teaterprojekt. Det hele afsluttes med en forestilling i løbet af juni. I forbindelse med generalprøven på teaterstykket inviteres bedsteforældre samt børn fra de omkring liggende børnehuse og 0. kl på Bjergmarkskolen til at overvære det. Premieren foregår en fredag aften i juni i forbindelse med en sommerfest sammen med børnenes familier.

I løbet af august/september afholder vi en fælles OL uge, hvor vi har mange sjove lege og aktiviteter, der sættes fokus på krop og bevægelse. Der er både noget der får pulsen lidt op, og noget der kræver koordinering og samarbejde.

En lørdag i september er der ”Sværtedag”. Det er en dag hvor børn, forældre, søskende og personale mødes for sammen at få gjort noget godt for vores børnehuse både inde og ude.

Sidste fredag i oktober afholder vi bedsteforældredag. Her inviterer alle børn deres ”Bedster” til eftermiddagskaffe med lagkage og boller. Forud for dagen har børnene på forskelligvis kreeret deres bedste.

I december har vi en klippe-klistre-dag med forældrene, hvor juletræet pyntes, og der drikkes gløgg og nydes hjemmebagte småkager, som børnene har bagt. Den dag nyder vi også at se de ældste i børnehaven gå Lucia. Senere på måneden kommer julemanden forbi, og vi danser om juletræet og synger julesange sammen med ham. Der bliver som regel også holdt en julefrokost på stuen, og hver dag er der besøg af nisser, der laver sjov og spas.Feedback

Sidst opdateret

30.10.2017

Ansvarlig redaktør

Heidi Gry Nielsen