Spring til indhold

Årets gang

I Børnehuset Sofiehaven har vi efterhånden fået mange traditioner. Nedenunder kan du se hvilke, og hvordan de fejres.

Årshjulet

Sofiehavens fødselsdag

Den 5. januar skal naturligvis fejres. Vi går alle ud og hejser flaget og synger fødselsdagssang. Senere spiser vi fødselsdagsboller eller lagkage.

Fastelavn

Børnene kommer udklædte, hvis de har lyst. De kan også have deres udklædningstøj med, og så hjælper vi dem med at få det på. Vi slår katten af tønden i alrummet. Vuggestuen starter og bagefter er det børnehavens tur. Der bliver kåret en kattedronning og kattekonge, ved en lille højtidelig ceremoni. Når alt dette er overstået, spiser vi indholdet af tønden, som består af rosiner og popcorn. Der vil også blive serveret en fastelavnsbolle. Forældrene deltager ikke i arrangementet, men vi tager en masse flotte billeder, som kommer på Intra.

Påskearrangement

Påsken fejres vi hos os med et brag af en påskefrokost. Denne er for børnene og de voksne i Børnehuset Sofiehaven. Børnene medbringer en ret til fælles buffet, som indtages på den stue de går på. Om formiddagen er børnene ude på legepladsen og finde de påskeæg, som påskeharen har gemt.

Sankt Hans

I Børnehuset Sofiehaven fejrer vi Sankt Hans ude ved vores bålplads. Mens heksen brændes af, synger børnene og de voksne midsommervisen. Bagefter spiser vi mad, som vi selv har lavet over bålet.

Sommerfest

Hvert år holder vi sommerfest i Børnehuset Sofiehaven. Her er alle familiemedlemmer velkomne.

Børnene optræder med noget de har øvet sig på op til selve dagen.

Maden til denne fest er vi fælles om. Der bliver opstillet borde til en fælles buffet, og forældrene medbringer hver især mad svarende til det antal mennesker, man møder op til festen.

Ellers er sommerfesten en oplagt mulighed for at hygge og snakke med de børn og voksne, som dit barn til dagligt færdes i blandt.

Bedsteforældredag

På denne dag har bedsteforældre mulighed for at opleve Børnehuset Sofiehaven sammen med børnene. Kan bedsteforældrene ikke deltage, er onkler eller tanter selvfølgelig velkomne. Det handler i bund og grund bare om, at børnene får et par hyggelige timer, med nogle de holder af.

Bedsteforældrene medbringer materialer til juleklip, og sammen pynter vi Børnehuset Sofiehavens store juletræ.

Børnehuset Sofiehaven byder på kaffe, the og småkager. Bedsteforældrene medbringer en madkurv til dem selv og barnet. Maden bliver indtaget på barnets stue. Herefter slutter arrangementet.

Julearrangement

Julen er hjerternes tid, og det er den også i Børnehuset Sofiehaven. Derfor markerer vi hvert år denne højtid ved at invitere børn og familie til et hyggeligt arrangement.

Der hygges  på stuerne, og i vores fællesrum serverer vi forældrenes medbragte kage eller æbleskiver, og vi byder på kaffe, te og saft.

Endelig går skolebørnene Luciaoptog gennem hele Børnehuset Sofiehaven.

Se vores årsplan herFeedback

Sidst opdateret

22.08.2023

Ansvarlig redaktør

Hanne Birgitte Hellisen