Spring til indhold
Dagtilbud Holbæk By Til dagtilbudholbaekby.holbaek.dk

Mad og madpakker

I Sofiehaven er der madordning for alle børn. Børnehavebørn skal dog selv medbringe eftermiddagsmad.

Om vores madordning

I Sofiehaven har forældrene stemt ja til fælles madordning. Madordningen består af en sund og varieret frokost.

Vi har køkken på begge etager, og derfor har vi valgt, at maden vil være lidt forskellig, afhængig af om man er i vuggestue eller børnehave. F.eks. har vi en ugentlig grøddag i vuggestuen, hvor vi i børnehaven har valgt en ekstra smør-selv-dag.

Om morgenen tilbydes der morgenmad til alle de børn, der møder tidligt. Morgenmaden består af brød, smør, ost, havregryn, grød, rosiner og mælk eller vand. Servering af morgenmaden slutter kl. 7.30.

Vuggestuebørnene holder samling om formiddagen kl. 9.00, og her serveres der rugbrød og lidt at drikke.

Frokosten er mad, der leveres fra Fru Hansens Kælder til Sofiehaven. Der varieres mellem varm og kold mad. Vi har madplaner, som der skiftes imellem hver tredje uge. Man kan altid se, hvad der er blevet serveret, og hvad af måltidet der var økologisk. Der hænger madplaner i køkkenet.

Hvis nogle grupper har planlagt en tur, får køkkenet besked i god tid, så madpakkerne kan gøres klar til at komme med.

I vuggestuen serveres der brød, frugt, pasta, koldskål eller andet spændende til eftermiddagsmad. Det er på skift forældrene, der ca. én gang hver måned medbringer mad til hele afdelingen. Der hænger lister på dørene, så man selv har indflydelse på, hvilken dag man skal medbringe frugt/brød.

Børnehavebørn skal selv medbringe eftermiddagsmad

I børnehaven har hvert barn selv mad/frugt med til om eftermiddagen. Der er altid en eller to voksne til at hjælpe børnene med deres eftermiddagsmad. Det er vigtigt, at børnene får lidt ekstra mad om eftermiddagen, for at have energi til resten af dagens mange udfordringer.

Sofiehavens økologiske sølvmærke-bevis

Om sund kost for småbørnFeedback

Sidst opdateret

15.02.2018

Ansvarlig redaktør

Heidi Gry Nielsen