Spring til indhold

Ferie og sygdom

Af hensyn til fordeling af vores personaleressourcer vil vi meget gerne vide besked om fravær ved fridage, ferie og sygdom.

Det vigtigste om ferie, fridage, lukkedage og fællespasning

I forbindelse med skolernes ferier er det vores erfaring, at mange børn holder fri.

For at kunne tilpasse personaleressourcerne bedst muligt, vil vi derfor i god tid være opsøgende på forventet fremmøde i disse perioder. Dette gør vi ved at oprette ferieperioder på Aula, som I skal krydse jer af i.

På Aula kan man også gøre opmærksom på, hvornår børnene holder ferie, eller hvis barnet holder en fridag. Det er altid praktisk for os at vide, så vi ikke står og venter forgæves. Vi kan også give besked til de andre børn, hvis de står og venter på en legekammerat, som måske slet ikke kommer.

Læs mere om lukkedage og fællespasning

Sygdom

Er jeres barn sygt, vil vi meget gerne have, at I giver os besked om det. Hvis der er tale om smitsomme sygdomme, vil vi orientere alle om det i huset.

Hvis jeres barn bliver sygt i løbet af dagen, vil vi ringe til jer.
Ved sygdom kan barnet først komme tilbage i Børnehuset Sofiehaven, når barnet er rask nok til at følge dagligdagen – og der ikke længere er risiko, for at smitte de andre børn.

Medicin: Personalet giver ikke børnene medicin, eksempelvis penicillin, smertestillende eller lignende.
Er der tale om en kronisk sygdom, som kræver at der gives medicin, vil personalet naturligvis give denne medicin. Det er vigtigt, at proceduren omkring medicingivning er nøje beskrevet af læge og at instruktion givet af forældrene.

Lus: Lus er ikke en sygdom, men det er ubehageligt for alle og kræver hurtig behandling. Har jeres barn lus, skal det straks i behandling, og kan først derefter komme tilbage til Børnehuset Sofiehaven.

Der kan være forskellige opfattelser af hvornår et sygt barn må komme i dagtilbud igen. Derfor læner vi os op af Sundhedsstyrelsen retningslinjer.

Om smitsomme sygdomme hos børn og ungeFeedback

Sidst opdateret

22.03.2024

Ansvarlig redaktør

Hanne Birgitte Hellisen