Spring til indhold

Skiftetøj

Det er vigtigt, at barnet altid har rent skiftetøj og ekstra fodtøj til al slags vejr i sin garderobe. Husk at holde øje med, om der er, hvad der skal bruges.

Tøj

Det er vigtigt, at barnet altid har rent skiftetøj, der er afstemt efter størrelse og årstiden. Husk selv at tjekke, om der er det, der skal være. Husk navn i alt tøjet.

Vær opmærksom på, at vi ikke har lånetøj i institutionen, så I kan ikke forvente, at der er ekstra tøj, hvis I ikke har sørget for skiftetøj.

De små vuggestuebørn får selvfølgelig den hjælp til påklædning, som de har brug for, mens de store vuggestuebørn og børnehavebørn skal lære at klare flere ting selv.

Til inspiration om selvhjulpenhed kan nedenstående kortfilmanbefales.

Så lad dog barnet.....

Skiftetøj

Skiftetøjet skal afspejle årstiden, og lad der gerne være undertøj, strømper, bukser og bluser, så barnet ikke skal fryse eller have vådt tøj på gennem dagen.

Overtøj

Børnene skal have overtøj med, der er afstemt med årstiden. Dvs. termosæt, regnsæt, jakke og flyverdragt til de kolde måneder, og jakke, fleecetrøje, termosæt og regnsæt til de mildere/varmere måneder.

Husk vandtætte vanter/handsker, elefanthuer og halsedisser. Vær opmærksom på kvælningsfare, hvorfor vi ikke ønsker halstørklæder og lignende.

I sommerperioderne er det en rigtig god idé, at dit barn har en kasket eller lignende med, så der er afskærmning for solen.

Fodtøj

Alle børn skal have indesko samt fodtøj, der er tilpasset årstiden. Dvs. gummistøvler/termostøvler og vinterstøvler til de kolde måneder, et par vandtætte støvler/sneakers til efteråret og sandaler, lette sneakers og gummistøvler til foråret og sommeren.

Vær opmærksom på, at dit barn selv skal kunne lukke sine sko. Køber du sko med snørebånd, skal dit barn altså selv kunne binde dem.

Husk navn i alt fodtøj.Feedback

Sidst opdateret

22.08.2023

Ansvarlig redaktør

Hanne Birgitte Hellisen